19 de desembre del 2016

PLUJA PER NADAL A LA VALL D'ALCALÀ.

Sabíem que pel mal oratge no fariem tota la ruta i el que trobarem a la Vall d'Alcalà fou una persistent pluja, preludi del creixement de barrancs, rius, el pantà i algunes inundacions d'avui.
Ahir diumenge, 18 de desembre teníem programada l'excursió: "Beniaia, Queriola-Condoig", a la Vall d'Alcalà. Durant tota la setmana tinguérem el rumor de mal oratge, que desaconsellaven eixir. Seguint el dia a dia, dissabte quasi no va ploure i diumenge de matí es veia algo tranquil, decidirem fer camí. A Pego va començar a plovisnar, a la Gallinera era pluja i rodant per Margarida ja veguerem que el temps estava tancat allí dalt, que tot el vent que bufava a la Safor espitjava els núvols cap a l'interior i la muntanya.
Dons, de seguida aplicarem el pla B: anar al Bar a fer un esmorzarot. Calentets, passarem una bona estona comentant l'oratge, les nostres coses i acabant donantnos les targetes i felicitacions de Nadal, com és de bon costum.Tornant a la pluja, l'amo del bar estava desvanit de vorer, com per fí, l'aigua arribava a la muntanya, la situació de sequera era extrema.
El pla B era esmorzar i pegar una visteta pels pobles i despoblats, neveres, etc, sempre aprop dels cotxes. Així férem, però poc, doncs la pluja, encara que moderada, no donava treva. La clàssica foto amb el cabdill àrab Al-Azraq, visita a l'església, oberta per la Missa i poc més. Abans d'esmorzar, estaguerem a l'altre poble de la Vall, Beniaia, on trobarem el bar tancat i anàrem al llavador, on començava la ruta cap al carst del Condoig. Allí apreciarem com les aigües ja baixaven de la muntanya.
No deixa de ser preciós anar amb el cotxe i gaudir de les vistes de les valls de la Marina en un dia plujós. Quantes vegades hem anat a vorer la neu!.  Però el més apreciat és el grup, la companyia de la gent de l'a.c. Casa Clara, que fidels a la convocatòria de l'excursió de Nadal, acudiren a notar el calor de l'amistat i el Nadal.
            LES FOTOS A FACEBOOK.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ho vam disfrutar molt, esmorzar i bona compañía.