18 de març del 2018

ESMORZAR A LES FALLES.

Dos dissabtes seguits hem anat a les falles, hem esmorzat amb dos "figures" de la festa valenciana universal, Telmo Gadea i Miguel Garcia.
Ahir, 17 de març, ens ajuntarem a la plaça de l'Ajuntament de Gandia. La primera impressió al saludar Miguelon fou gelada, ell estava trist perquè la seu falla no havia aconseguit el premi que esperaven,
Poc a poc anàrem entrant en calor, la cassalla, la torrà de la carn i l'embutit...Persones de la falla s'acostaven a saludar-nos i dir-nos que no patirem, que no ens faltaria de res.

Després d'una estona menjant i beguen, Vicent Gironés va dedicar unes paraules d'agraiment a Miguel, "Miguelon", Garcia per l'acollida i la convidà a l'esmorzar en la carpa de la falla, obrint una porta per a nosaltres, que no som fallers, que venim del poble i que detalls com aquest i el del dissabte passat amb Telmo i el Museu Faller, fan que ens agraden més les falles.

A la nit, pegant una volteta abans de sopar, al passar per la falla, hem vit a la porta de la carpa Miguelón, ja estava ajudant, preparant la sopà. Eixes persones, "els matxaques"", són imprescindibles en tota organització. Sense ells, que no son mestres, ni tenen carrera, ni son "gent be" res podria tirar endavant.
Hem vist la falla, hem parlat de qüestions internes i sobre tot hem notat eixe sentiment, eixa  festa veïnal, on tots s'apropen i s'igualen. I la música, l'ambient al carrer...

Enguany hem anat a les falles, són cultura i tradició, igual ó més que qualsevol festa dels nostres pobles, amb els llibrets, cavalcades, gravacions de ràdio i tele...i la mateixa creació del monument faller. El "pensat i fet" a les falles no és veritat, ni tirar coets i pegar-li foc a la barraca. Hi ha una panificació des del dia 20 de març i un treball en equip, amb persones com Miguel Garcia, Telmo Gadea, Pere Huerta.
Definitivament"ens agraden les falles!"
Més fotos al facebook.